Salı, Eylül 5

Balrum


iki kişi tarafından (balcony team) kickstarter'da geliştirilen, 1 mart itibariyle çıkışını yapmış olan old school rpg. içinde yok yok. öğrenilebilecek skill'leri şöyle sayayım: swordplay, arcane arts, archery, create weapon, create armour, alchemy, survival, cooking, mining/smelting, farming, carpentry, trapping, pick locks, hunting. 


grafikler project zomboid'e çok benziyor. leveling sistemi de gothic'in aynısı. level aldığınızda vitality, strength, dexterity, wisdom ya da intelligence'a puan veriyorsunuz, bunun dışında da aynı gothic'teki gibi learning points birikiyor. bunlarla yukarıda saydığım skill'leri öğrenebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz. oyun tam bir detay manyağı. oluşturulabilecek bir sürü eşya, ekilip yetiştirilebilecek bir sürü sebze meyve, pişirilebilecek bir dolu yemek (hazır tarifler olduğu gibi, deneyerek de kendi eşyanızı/yemeğinizi vs. yapabiliyorsunuz ki aşırı eğlenceli), hayvan evcilleştirebilme (özellikle örümcek çiftliği kurabilmek ilginç), ev ve mobilya yapımı, ilgi çekici bir ana hikaye ve karakterler, yan görevler, keşfedilecek açık bir dünya, bir sürü zindan, loot, açlık, susuzluk ve yorgunluk gibi survival ögeleri, yağmurlu havada fire damage'in azalıp lightning damage'in artması gibi mekanikler... bir de devamlı yanımızda dolaşan, savaşlarda bize yardımcı olan köpeğimiz jax var. 



oyun bazı konularda sıkıntılı, özellikle kontroller ve envanter yönetimini biraz daha akıcı ve rahat hale getirseler iyi olur. neyse ki geliştiriciler bu konuda aktif bayağı.

özetle old school rpg ve crafting seviyorsanız bu oyunda aradığınız her şeyi bulacaksınız. ben uzun zamandır bekliyordum ve çıkar çıkmaz balıklama daldım. içinde bir oyuna dair sevdiğim her şey var, daha ne isterim ki? bu aralar fena halde saatlerimi yemekte.

Hiç yorum yok: